PANDUAN ULTIMATE NBM, Artikel 5: Sumber/Resouces NBM.

NFT Battle Miners
2 min readSep 27, 2021

Hai,

Setelah membincangkan banyak aspek teori permainan NBM, kini saatnya untuk menangani persoalan asas ‘mengapa kita bersaing, mengapa kita melombong’? Tentu saja, untuk SUMBER!

Dalam artikel ringkas ini, kami akan menerangkan secara ringkas pelbagai sumber yang ada dalam permainan NBM dan kegunaannya masing-masing.

Perkara pertama yang perlu diketahui: di alam semesta NBM, terdapat 4 jenis sumber. ACTIUM, MINIUM, CONSTRUCTIUM dan FUSIUM. Setiap sumber ini adalah token unik yang berjalan di Wax Blockchain yang bermaksud:

· token tersebut boleh disimpan di dompet anda

· anda boleh memperolehnya, memindahkannya, membelanjakannya dan banyak lagi

· jika diperlukan, anda boleh membelinya di bursa seperti Alcor

Kedua, setiap aset ini mempunyai bekalannya sendiri dan fungsi uniknya:

Seperti yang anda lihat dalam jadual di atas, setiap token akan digunakan untuk menaikkan tahap kad (Level up) ke kategori tertentu (mis., Actium akan digunakan untuk menaikkan kad Aktif). Memang, seperti yang telah kita bahas sebelumnya dalam Artikel 3, dalam permainan NBM adalah tidak mustahil untuk meningkatkan tahap NFT anda ke tahap lebih tinggi untuk memperkuatnya.

Terakhir, penggunaan mata wang tersebut juga dapat dilakukan untuk melakukan transaksi unik seperti pembelian dalam permainan, penggabungan kad dan bahkan melakukan peningkatan tahap revolusioner yang disebut ‘Pure leveling’. Kami akan membincangkan tahap dan teknikalnya dalam beberapa bab kemudian.

Setelah merangkumi pelbagai token dan fungsi masing-masing, kami berharap dapat melihat anda dalam Artikel 6 di mana anda akan belajar bagaimana menggunakan NBM NFT anda untuk mendapatkan sumber percuma!

Pasukan NBM anda

<ARTIKEL SEBELUMNYA ; KEMBALI KE JADUAL ; ARTIKEL SETERUSNYA>

--

--

NFT Battle Miners

NFT Battle Miners is the best 3D metaverse and PVP game in the WAX blockchain!