PANDUAN ULTIMATE NBM, Artikel 9, Meningkatkan(Level-up) NFT anda!

NFT Battle Miners
4 min readSep 28, 2021

Hello geng Miners!

Hai!

Adakah anda membuka beberapa pek dan mendapat sekumpulan Commons tahap 1? Sudah tiba masanya untuk meningkatkan level anda!

Pertama, terdapat beberapa perkara yang perlu diketahui mengenai menaikkan level NBM NFT:

· Anda boleh menaikkan level setiap jenis kad: Aktif, Medan, Konstruksi

· Meningkatkan kad kos dan / atau sumber

· Naik tahap sangat meningkatkan kekuatan (dan nilai!) NFT anda

· Anda akan mempunyai pilihan antara 2 jenis level up: Level standard atau pure level up

Mari kita mulakan dengan sistem standard level-up:

Menggunakan pendekatan ini memerlukan kedua-dua NFT dan sumber(resources).

Pertama, mari kita bincangkan kos NFT. Setiap kenaikan tahap/level memerlukan 2 NFT: 1) tahap yang anda mahu naikkan tahap dan 2) NFT yang sama tetapi 1 tahap lebih rendah. Contohnya:

· naik level dari level 1-> 2 akan dikenakan kad 2 kad aktif L1

· naik dari tahap 2-> 3 akan dikenakan satu kad L2 aktif (kad yang anda mahu naik naik) + 1 kad aktifL1 (1 tahap lebih rendah). Sekiranya anda membuat pengiraan, ini mewakili 3 kad aktif L1.

· Dan seterusnya sehingga membuat L5 yang akan dikenakan biaya satu L4 + satu L3 (mewakili jumlah 8 L1).

Harap maklum bahawa ‘kos NFT’ ini tidak bergantung kepada keunikan kad (Common, Rare, Epic dll). Sistem yang sama digunakan tanpa mengira keunikan NFT tersebut.

Kedua: selain NFT, tahap standard juga memerlukan sumber. Kos ini bergantung kepada:

· Keunikan NFT: Commons mempunyai faktor 1; Rare: 2 dll sehingga Ultimate: 5

· Tahap/Level yang ingin anda capai (antara 2 dan 5)

· Jenis kad yang dinaikan tahap: setiap jenis memerlukan tokennya sendiri (Actium for Actives, Constructium for Constructions dan Minium untuk Medan)

Dengan mengetahui titik-titik yang disebutkan di atas, anda dapat meramalkan kos setiap tahap naik menggunakan formula umum: 2000 x (Faktor kelangkaan) x (nilai tahap naik). Contohnya:

Kesimpulannya: kenaikan tahap standard akan selalu menelan belanja 2 NFT dan beberapa sumber. Anda boleh mendapatkan semua nilai dan jadual dalam Peta Jalan di laman web NBM. Sekiranya pendekatan menaikkan tahap ini tidak memenuhi keperluan anda, anda selalu boleh mencuba teknik peningkatan tahap Murni/ Pure Leveling.

Kenaikan ke Tahap Murni/Pure Leveling:

Seperti yang kita lihat di perenggan sebelumnya, pendekatan naik taraf standard akan selalu menelan belanja 2 sumber NFT +. Sekiranya anda tidak mahu kehilangan NFT, pendekatan peningkatan murni sememangnya khas dibuat untuk anda!

Pada dasarnya, anda hanya memerlukan satu NFT, tetapi lebih banyak sumber! Rumusannya sama seperti untuk tahap standard, akan tetapi ia mempunyai perbezaan dalam 4 (untuk kad aktif) atau 40 (Land / Constructions) kali lebih mahal:

Ringkasnya, peningkatan tahap standard memerlukan 2 NFT dan beberapa sumber. Tahap Murni hanya memerlukan 1 NFT tetapi 4 hingga 40 kali lebih mahal daripada tahap standard naik.

Anda sekarang mesti tertanya-tanya: ‘apa yang berlaku ketika 1 kad Common saya mencapai tahap 5? Adakah ada cara untuk meningkatkan kelangkaan itu untuk menjadikannya lebih unik? ‘Jawapannya adalah YA, FUSION!

Oleh kerana fusion masih di dalam pembangunan, kita akan mempelajarinya secara ringkas dengan cepat. Singkat cerita, akan ada 2 jenis gabungan/fusion:

Gabungan yang telah ditetapkan/Predefined fusion: anda hanya memilih dan mengikuti resipi tertentu (antara senarai panjang kemungkinan resipi dengan beberapa menghasilkan apa yang anda perlukan). Setiap resipi memerlukan NFT tertentu bersama dengan beberapa resipi. Fusium (formula untuk menentukan kos di Fusium akan serupa dengan yang digunakan untuk menentukan kos semasa kenaikan standard). Juga, gabungan Predefined hanya mempunyai satu hasil (kad yang anda mahukan mempunyai kelangkaan yang lebih tinggi).

Pelekuran rawak/Random fusion: sama dengan tahap murni, peleburan jenis ini akan memerlukan NFT kurang, tetapi akan menggunakan lebih banyak sumber. Ringkasnya, gabungan secara rawak hanya memerlukan 2 NFT yang berbeza dengan kelangkaan yang sama (mis. BM Sticker R5 dan Mining Album R5). Tetapi, anda perlu memasukkan lebih banyak Fusium dalam resipi untuk mengimbangi kekurangan NFT. Selain itu, anda tidak mengawal hasil peleburan rawak: anda akan mendapat satu kad jarang yang lebih tinggi daripada 2 jenis pelbagai jenis yang telah anda gunakan (dalam kes ini, 50% kemungkinan mendapat Pelekat BM E1 atau 50% kemungkinan mendapat Album Perlombongan E1).

Kesimpulannya :

· Naik tahap = tingkatkan tahap NFT

· Fusion = meningkatkan keunikan NFT

· Level up dan Fusion menawarkan 2 pilihan: yang pertama menggunakan NFT dan sumber (Standard Level up / Predefine Fusion), yang kedua lagi berorientasikan sumber (Pure Level up / Random Fusion)

· Gabungan yang telah ditentukan/Predefined fusion: anda pasti akan mendapat; Gabungan Fusion rawak: 2 hasil kemungkinan.

Penjelasan ini menyimpulkan artikel Level-up. Kami berharap dapat melihat anda dalam artikel terakhir siri ini: soalan yang paling kerap diajukan.

Pasukan NBM anda

<ARTIKEL SEBELUMNYA ; KEMBALI KE JADUAL ; ARTIKEL SETERUSNYA>

--

--

NFT Battle Miners

NFT Battle Miners is the best 3D metaverse and PVP game in the WAX blockchain!