PANDUAN ULTIMATE NBM, Artikel 10: Soalan yang paling kerap diajukan.

NFT Battle Miners
3 min readSep 28, 2021

Dalam artikel sebelumnya, kami telah memperkenalkan banyak konsep penting untuk memahami permainan NBM. Kami pasti bahawa anda masih mempunyai banyak soalan. Inilah sebabnya mengapa, dalam artikel akhir ini, kita akan melihat soalan yang paling sering diajukan:

Apa itu NBM?

Nft Battle Miners adalah permainan revolusioner berdasarkan blockchain Wax. Dalam permainan NBM, anda boleh melombong, bersaing, memiliki Medan dan juga menyesuaikannya!

Saya baru, di mana saya harus bermula?

Hanya di sini :)

Bagaimana saya boleh mendapatkan NBM NFT?

Anda boleh membelinya (penjualan rasmi, pasaran sekunder) atau menangkannya di Discord kami (Sila baca artikel Discord kami untuk memaksimumkan peluang anda untuk menang!)

Bagaimana saya menyertai Discord anda?

Klik di sini :)

Bagaimana saya menjadi aktif Miner?

Segala-galanya dijelaskan dalam artikel ini.

Bagaimana saya mengaitkan Wax(Wax-linked) saya pada Discord?

Semuanya dijelaskan di sini (kami bahkan meletakkan gambar!)

Apakah perbezaan antara Pelekat Terhad dan kad Aktif?

Klik di sini, anda memerlukan 15 saat untuk memahami.

Apa itu peranan pelabur(Investor Role)?

Pelabur adalah orang yang memiliki sekurang-kurangnya 10 aset NBM yang boleh dimainkan (Main = kad Aktif, kad Medan atau kad Pembinaan). Pelekat Terhad, pek promo dan cebisan kad yang belum dibuka tidak diambil kira.

Apa kelebihan menjadi pelabur?

Pelabur mendapat akses khas untuk penjualan (penjualan tertutup/private sales).

Bagaimana penjualan berfungsi?

Penjualan NBM bergantung pada sistem yang unik dan inovatif di mana aset untuk penjualan dibahagikan kepada 2 kumpulan: Jualan Tertutup/Peribadi (untuk pelabur) dan Jualan Awam (untuk semua orang).

Apa itu Jualan Tertutup/Peribadi?

Ini adalah penjualan unik di mana hanya pelabur yang boleh mengambil bahagian. Kelebihan terbesar ialah: bungkusan yang cukup untuk setiap pelabur! Satu jam sebelum penjualan, setiap pelabur menerima tiket untuk setiap 10 aset yang boleh dimainkan (kad Aktif, Tanah atau Pembinaan) yang dimilikinya. Contohnya:

· 3 aset yang boleh dimainkan = 0 tiket (Bukan pelabur)

· 10 aset yang boleh dimainkan = 1 tiket

· 19 aset yang boleh dimainkan = 1 tiket

· 21 aset yang boleh dimainkan = 2 tiket dll.

Setiap tiket memberi tempoh 24 jam untuk membeli satu unit setiap pek yang berlainan (dengan sekali lagi, cukup paket untuk setiap pelabur). Pada akhir 24 jam, tiket yang tidak digunakan diedarkan secara rawak di kalangan pelabur yang mendaftar untuk pusingan kedua.

Apa itu Jualan Awam/Public Sale?

Berbeza dengan penjualan tertutup/peribadi, dalam jualan awam: “siapa cepat dia dapat” (paket/pek yang tersedia mungkin tidak mencukupi untuk semua orang). Jualan ini bergantung pada 3 tahap dengan Active Miners dapat membeli terlebih dahulu, kemudian Wax-linked Miners/Miner yang telah link dompet wax mereka, dan akhirnya semua orang. Perhatian: terdapat 30 minit cooldown untuk setiap pembeli.

Bilakah Penjualan Utama/Main Sale?

Jumaat 1 Oktober, 6:00 UTC

Apa yang berlaku jika saya membuka pek sementara tidak semua aset NBM didedahkan?

Semasa membuka pek, NFT yang anda dapatkan dipetik daripada kumpulan yang berisi semua NFT yang ada. Sekiranya NFT belum dilepaskan/released, anda tidak boleh mendapatkannya. Sekiranya anda memutuskan untuk menunggu NFT dilepaskan/released sebelum membuka pek anda, maka anda berpeluang mendapatkannya.

Berapakah harga NFM NBM?

Tiada siapa yang tahu. Oleh kerana di dunia crypto umumnya didorong oleh spekulasi, mustahil untuk meramalkan harga yang dapat dicapai oleh aset-aset tertentu.

Adakah NBM sah?

NBM kini sedang dikembangkan oleh United IT Development Corp., sebuah syarikat yang mengumpulkan pelbagai pakar antarabangsa yang bertujuan untuk mengembangkan produk berkualiti tinggi di berbagai bidang IT.

Bilakah Permainan/Game ini dapat dipermainkan?

Permainan ini sudah boleh dimainkan! Ciri-ciri unik seperti PvP, peta metaverse akan segera.diperkenalkan.

Terima kasih kerana membaca panduan ini.

Pasukan NBM anda

<ARTIKEL SEBELUMNYA ; KEMBALI KE JADUAL ;

--

--

NFT Battle Miners

NFT Battle Miners is the best 3D metaverse and PVP game in the WAX blockchain!